Gróf Apartman Balatonföldvár

BALATONFÜRED (17 km – komppal)

Tagore-sétány

furedRabindranath Tagore 1926. november 1-jén érkezett a szanatóriumba, majd gyógyulásának örömére fát ültetett. E fa előtt 1956-ban egy indiai küldöttség felavatta Tagore bronzszobrát, és 1957-től a korábban Deák Ferencről elnevezett sétány is az ő nevét viseli. A fa mellé emléktáblát tettek, amelyen a költő ez alkalomra írt verse olvasható. Tagore példáját először indiai politikusok követték, s ezután néhány év alatt hagyománnyá vált, hogy az itt megfordult híres személyiségek fát ültetnek a parkban. Marx György fizikus kezdeményezésére a Nobel-díjasokkal folytatták a sort, őket különféle hírességek követték, napjainkban pedig magyar politikusok szaporítják az ültetett fák és emléktáblák számát. A park ezen része úgy néz ki, mint egy amerikai temető. Fát ültetett itt többek között: Farkas Bertalan és űrhajóstársa, Valerij Kubaszov, Leonov, a Gandhik, Göncz Árpád, Felix Mandelbrot, Wigner Jenő és több magyar Nobel-díjas.
Emellett szobra vagy mellszobra van itt Széchenyinek, Kisfaludy Károlynak, Deák Ferencnek, valamint Salvatore Quasimodo olasz költőnek, akinek a tiszteletére évente rendeznek költői versenyeket. A sétány közepét augusztusban három hétre a Borhetek sátrai/padjai foglalják el, az elején meg népművészeti kirakodóvásár várja  az érdeklődőket, valamint tűznyelők, utcai zenészek, köztük egy perui banda, élő szobrok, artisták és mozgó árusok hada.
A csodálatos balatoni panorámát nyújtó Tagore sétányon vezet a balatoni bicikliút egy szakasza.

Kossuth Lajos-forrás 

kossuth forrasFüred központjában a Gyógy-téren a Kossuth Lajos-forrás, fölötte 12 oszlop által tartott tető díszlik; ez a kútház. Füred központjában a Gyógy-téren a Kossuth Lajos-forrás, fölötte 12 oszlop által tartott tető díszlik; ez a kútház. A műemléki jegyzékben ennyi olvasható: "Ivócsarnok, klasszicista. Épült 1800-ban. Átépítve 1853-ban. I. Ferenc József császár-király 1852-ben látogatta meg először Füredet. Akkor "a hódoló tisztelet megnyilvánulásaként"róla neveztette el a tihanyi apátság a kutat. 1952-ben a Veszprém Megyei Idegenforgalmi Hivatal ajánlására Kossuth Lajosról nevezték el a kutat, mely nevet ma is őrzi. Időtállóságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ő írta a legszebb és valóban érdekes füredi fürdőlevelet, ő vetette fel a balatoni gőzhajózás megvalósításának szükségességét, így joggal megérdemli, hogy neve megörökítést nyerjen e helyen. 1993-ban felújították és átadták a nagyközönségnek. 
Balatonfüred hírét, nagyságát évszázadok óta az itt feltörő szénsavas források és azok használata adja.Ma fürdőkúra formájában főként a szív- és érrendszeri betegségek gyógyítására, a szervezet általános kimerültségének orvoslására alkalmazzák a füredi gyógyvizet. Ivókúraként gyomorhurut, epe- és bélbántalmak, sőt cukorbaj ellen is hatásos.A füredi kúrák hatékonyságához a klimatikus tényezők – kiegyensúlyozott hőmérséklet, a csend, a jó levegő, a harmonikus szépségű táj és a tó tükrének nyugtató hatása- is hozzájárulnak.
A füredi víz jelentős ásványi anyag tartalmú, jellege szerint kalcium- és magnézium- hidrogén-karbonátos, szulfátos típusú, jelentős szabad széndioxid tartalmú (un. savanyúvíz), amely a 74/1999. (XII. 25.) EüM. rendelet szerint ivásra és fürdővízként történő felhasználásra ásványvíznek minősíthető. Az Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatóság 2001 júliusában a füredi savanyúvizet – mindhárom mélyfúrású kút esetében – "elismert, természetes ásványvíznek" minősítette

Annagora Aquapark 

aquaparkAz Annagora Aquapark a mai legmodernebb technikai elemekkel célozza meg az újdonságokra és a "vizi-élet" extrém felhasználására éhes kedves vendégeit, nem megfeledkezve a társas és a játékos elemek…
Élményfürdő, csúszdapark, Magyarország legnagyobb hullámfürdője, egy jeges ital, gyönyörű panoráma a Balatonra, s mindez a parttól 500 méterre – tökéletes nyári kikapcsolódás vár Balatonfüreden, az Annagora Aquaparkban!
Balatoni Aquaparkunk felülről olyan, mintha egy nagy kígyó tekeregne benne! És mit látsz közelről? Attraktív csúszdákat és melegített vizű medencéket! Válassz közülük kedved és bátorságod szerint! Próbáld ki az óriási hullámfürdőt! Tengerpartot idéző élmény vár!
Medencék: 11 db – Hullám, wellness külső, wellness belső, wellness gyerekpancsoló, gyermek élménymedence, gyermek hullámmedence, lassú folyó, kis gyermekpancsoló, vadfolyó csúszda fogadómedencéje, csúszdatorony É-i fogadómedencéje, csúszdatorony D-i fogadómedencéje és pihenőmedencék.
Nálunk a legkisebbek sem unatkoznak, biztonságban és felügyelet mellett lubickolhatnak egész nap a részükre kialakított gyermekmedencékben.

Fiataloknak és merész felnőtteknek 12 különlegességet ajánlunk: Hagyma, Forgószél, Őrült folyó I-II, Anakonda I-II-III, Verseny (családi) csúszda, Kamikaze I-II, Turbó I-II

A kicsik számára 3 gyermek csúszdát építettünk ki, hogy ők se maradjanak ki az élményből! Csúszdarendszerünk összes hossza: kb. 800 m
Balatoni élményfürdőnk, a balatonfüredi Annagora Aquapark, a csúszdák és hullámfürdők mellett a wellness szerelmeseit sem hagyja magára.
Gyere el és fedezd fel a legkülönfélébb szauna és masszázs-variációkat! Meglátod, ha egyszer kipróbálod, többet nem akarod majd kihagyni! Igazi felfrissülés ez egy fárasztó hét után, vagy része a nyári balatoni pihenésednek!

Bemutatjuk Neked wellness részlegünk szolgáltatásait:
Külső és belső élménymedencék, 2 db sodrófolyosó, 1 örvénykamra, 2 db ülő masszázs, 4 db buzgár, 2 db nyak-és hátzuhany, 1 db álló és oldalmasszázs, 2 db gejzír, 1 db pezsgőfürdő, 3 db szauna: 90, 80 és 60 Celsius fokos bio szauna, 2 db gőzkabin (kamilla/eukaliptusz), 1 db jégbarlang, 1 db tepidárium, 1 db 10 Celsius fokos merülő medence, élményzuhanyok

Egyéb szolgáltatások: éjszakai nyitva tartás, baba-mama szoba, karóra, szekrények, értékek tárolása, sportpálya, éttermek, bárok, üzletek, vízen járó labda, konferencia terem, parkolás

Koloska völgy és tanösvény  

koloskaBalatonfüred Arács városrészét Észak felé elhagyva találjuk meg a 2004-ben felújított gyönyörű kiránduló és túrázó helyet. 
A Balatonfüredi Erdő természetvédelmi terület szívében található Koloska – Völgy nagyon sok lehetőséget kínál az idelátogatóknak a szabadidő hasznos eltöltésére.Többek között: erdei környezetben a kiépített tornapályán a praktikusan megtervezett tornaszereken aktív kondíciójavító tornára. A tanösvény bejárásával a környék növény- és állatvilágáról, valamint geológiai sajátosságairól kapunk átfogó képet.Ajánlott iskolásoknak és felnőtteknek egyaránt. A helyszínen kialakításra került természet adta lehetőségeket kihasználva egy szabadtéri színpad is.2004-ben szintén felújításra került a forrás és a tó is, így a forrás feletti kútból iható víz folyik.Mindezek mellett természetesen több tűzrakóhely, sok pad és asztal várja a kirándulókat, pihenni vágyókat.

Lóczy barlang

Az Öreghegyi utca végén, gyalogosan a vasútállomástól induló zöld sáv vezet a barlanghoz.
Előzetes bejelentkezés nélkül látogatható:
Április 28 -szeptember 30.
Minden nap: 10.00 – 18.00 óra

A FENTITŐL ELTÉRŐ IDŐPONTOKBAN előzetes bejelentkezéssel látogatható. Jelentkezés legalább két munkanappal a látogatás időpontja előtt, minimum 15 fővel.
 

Belépődíj:
felnőtt: 500,-Ft/fő
kedvezményes: 400 Ft
gyermek: (4 – 14 éves) 300,-Ft/fő

– látványos mészkőrétegek
– 40 m látogatható szakasz
– a közelben kilátó és tanösvények
– Balatonfüred kártya kedvezmény

Az 1882-ben felfedezett és 1934-ben kiépített kis barlangot változatos oldásformák, a hegy felépítését bemutató vékonyréteges mészkőfalak jellemzik. A Balaton-felvidék legnagyobb, 120 m hosszú barlangja. A barlang utcai ruhában, villanyvilágítással és szakszerű vezetés mellett látogatható.
A Lóczy-barlang a Balatoni Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében van.