Gróf Apartman Biograd

FUN PARK MIRNOVEC

azaz a “horvát Gardaland” Biograd na Moru-ban.

A 25 élményelemmel felszerelt, négy és fél hektáron elterülő tematikus park 2017-ben már 180 ezer látogatót vár.

Az olasz Gardalandhoz hasonló tematikus park épült a horvátországi Tengerfehérváron (Biograd na Moru), Zára (Zadar) városától harminc kilométerre – írja az MTI a Poslovni Dnevnik horvát gazdasági napilap cikke alapján. A projekt 15 millió euró (közel 4,5 milliárd forint) értékű, és az első tematikus park Horvátországban.

 

 

Fotó: MIRNOVEC

A cég vezetője elmondta, hogy a szórakoztató park három témát dolgoz fel: a vadnyugatot, a kalózvárost és az űrt. Mivel a vállalat pirotechnikai eszközök forgalmazásával is foglakozik, nagy hangsúlyt fektetnek majd a koreografált pirotechnikai látványosságokra. a projektet a Bauso olasz vállalat készítette, amely közel 50 hasonló élményparkot tervezett eddig Törökországban, Oroszországban és Szaúd-Arábiában.

A horvát tematikus park már tagja az IAAPA-nak (International Association of Amusement Parks and Attractions – Vidámparkok és Attrakciók Nemzetközi Szövetsége), ami garantálja, hogy a projekt megfelel majd a nemzetközi szabványoknak. A tervek elkészítése hét évig tartott. A cég a nyitás után is bővíteni kívánja a kínálatot, és újabb befektetéseket tervez.

Az aquaparkok, vízi vidámparkok és tematikus parkok létrehozása a horvát turizmus számára stratégiai jelentőségűek, mert meghosszabbítják a szezont és új tartalmakat kínálnak – írta a Poslovni Dnevnik. Ugyanakkor a legtöbbet eddig vízi parkok létrehozásba fektettek, a tematikus parkok várólistán szerepeltek.

Park területén amfiteátrum előadások gyermekeknek és felnőtteknek, melynek keretében tartanak művészeti előadásokat, az éves fesztivál keretében tűzijáték, multimédiás szemüveg tűz, a víz, a zene, a speciális effektusok és sok más látnivaló.

“Ez lesz az első horvát vidámpark,ami emlékeztetni fog az olasz Gardaland-ra, vagy a híres vidámparkokra Florida Orlando,” mondta igazgatója Francis Koletić.

A helyszín a park 4 km-re délre a város központjától, a főútvonal mellett, közel a Crvena Luka turisztikai komplexumhoz.